Im memoriam Theo Mekes

Dinsdag 15 juni is Theo Mekes in Roosendaal overleden op 90-jarige leeftijd. Theo heeft zeer veel betekend voor het Grafisch Historisch Centrum, waarvan het Drukkerijmuseum Etten-Leur onderdeel uitmaakte. Hij werkte heel veel samen met Paul Valentin, de oprichter. Paul overleed afgelopen najaar 2014. Hiermee zijn beide grafische pioniers van het huidige Nederlands Drukkerij Museum overleden.
Theo was zijn gehele leven werkzaam in “het grafische”. O.a. als directeur van drukkerij Koninklijke. van Poll en directeur van zijn eigen grafische machinehandel.
Vanaf de oprichting was Theo tot hoge leeftijd nauw betrokken bij het reilen en zeilen van ons museum, voornamelijk als sponsor, voorzitter van het bestuur en adviseur. Nadat hij zich, vanwege leeftijd en gezondheid, bewust een beetje teruggetrokken had bezocht hij het museum nog regelmatig en plaatste tijdens zo’n bezoek nog de nodige op- en aanmerkingen. Betrokken tot het laatst toe.
Het is aan ons, bestuur en vrijwilligers, om de doelstelling die beide heren voor ogen hadden te proberen te handhaven.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.