Toegankelijkheid

TOEGANKELIJKHEID NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM
Het Nederlands Drukkerij Museum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de boekdrukkunst. Voor bezoekers met een beperking is het museum slechts gedeeltelijk toegankelijk. Hieronder vind u praktische informatie over de toegankelijkheid van het pand. Heeft u tijdens de rondleiding een vraag of kunnen wij u ergens mee helpen? Spreek dan een medewerker van het museum aan voor hulp en ondersteuning. Hij helpt u graag. 

TOEGANKELIJKHEID VAN HET PAND
Het museum bestaat uit een begane grond en een verdieping. De begane grond is geschikt voor rolstoelbezoekers en rollators. Het is niet mogelijk om met de rolstoel naar de verdieping te gaan. Wel is er een stoeltjeslift naar deze verdieping. Boven staat dan weer een rolstoel (en/of rollator) klaar, die u kunt gebruiken voor uw verdere bezoek. Het museum is, op de begane grond, ook geschikt voor mensen, die gebruik maken van een scootmobiel. Het museum beschikt niet over een rolstoeltoilet. 

BEGELEIDERS EN HULPHONDEN
Begeleiders mogen op vertoon van een OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door een huisarts en/of behandelend arts gratis het museum binnen. Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.
Wij adviseren bezoekers met een visuele handicap zelf een begeleider mee te nemen. Dit in verband met de veiligheid voor de draaiende onderdelen van de drukpersen, die gedemonstreerd worden tijdens de rondleidingen. 

HULPMIDDELEN
Als u het aan de receptie meldt dan kunt u gratis gebruik maken van een rolstoel of rollator tijdens de rondleiding.