Info Workshops

INTRODUCTIE-WORKSHOP “LETTERZETTEN/DRUKKEN”
Workshop-03-houtenlettersGedurende dagdelen wordt aan de deelnemer de beginselen bijgebracht van het letterzetten en boekdrukken. Elke deelnemer zet en drukt n.a.v. een eigengemaakt ontwerp of idee haar briefpapier, visitekaartje, label en/of poster(tje).
Het uitgangspunt is een simpel ontwerp of idee, omdat “het bijbrengen van de basis” en “het gevoel krijgen van” centraal staat. Het letterzetten gebeurt d.m.v. houten en/of loden letters.
Het drukken gebeurt in boekdruk (ook wel “hoogdruk” genoemd) op verschillende drukpersen. Dit is afhankelijk van het formaat en ontwerp. Iedere ochtend heeft een ander onderwerp, te weten: het drukken van een labeltje, poster(tje) en/of huisstijl (visitekaartje, brief, of zoiets). In 3 ochtenden maak je dus 3 verschillende soorten drukwerk.
Duur: 3 dagdelen. Voor deze workshop geldt geen minimum deelname. Kosten voor deze workshop 3 dagdelen: € 105,00 p.p.; 2 dagdelen: € 70,00 p.p. De prijs is inclusief koffie/thee, gebruik van machines, materialen en gereedschappen (zoals inkt, inktmessen, e.d.) en begeleiding. De prijs is inclusief papier.
Deze workshop is ook voor 1 dagdeel te volgen. Kosten: € 40,00 p.p.

VERVOLG WORKSHOP “LETTERZETTEN/DRUKKEN”
img_0023Gedurende één of meerdere dagdelen werkt de deelnemer zelfstandig onder professionele begeleiding aan een opdracht, door de deelnemer zelf aan te dragen. Er wordt gewerkt in de zetterij en drukkerij. De deelnemer zet en drukt dus met als uitgangspunt een eigen ontwerp of idee. Het letterzetten gebeurt d.m.v. houten en loden letters. Het drukken gebeurt in hoogdruk op diverse drukpersen.
Duur: 3 dagdelen. Voor deze workshop geldt geen minimum deelname.
Kosten voor deze workshop (3 dagdelen):  € 105,00 p.p. – 2 dagdelen: € 70,00 p.p.
De prijs is inclusief koffie/thee, gebruik van machines, materialen en gereedschappen (zoals inkt, inktmessen, e.d.) en begeleiding.  De prijs is inclusief papier.
Deze workshop is ook voor 1 dagdeel te volgen. Kosten: € 40,00 p.p.

WORKSHOP BOEKBINDEN
p9170011Gedurende 3 dagdelen wordt aan de deelnemer de beginselen bijgebracht van het boekbinden, o.a. het handboekbinden met naald en draad en eventueel in een later stadium kan er  uitgebreid aandacht gegeven worden aan de Japanse bindwijze.
Duur: 3 dagdelen. Voor deze workshop geldt een minimum deelname van 4 personen.
Kosten voor deze workshop (3 dagdelen):
€ 105 p.p. ; 2 dagdelen: € 70,00 p.p.
De prijs is inclusief koffie/thee, gebruik van machines, materialen en gereedschappen. Deze workshop is ook voor 1 dagdeel te volgen. Kosten: € 40,00 p.p.

WORKSHOP “WERKMAN”
Workshop-04-WerkmanDe Groningse drukker/kunstenaar H.N. Werkman maakte in zijn werk gebruik van verschillende druktechnieken. Hij combineerde drukken met sjabloneren, stempelen en “met een roller op papier werken” en maakte daarmee unieke kunstwerken (druksels), die over de hele wereld bekendheid genieten.
In ons museum is er de mogelijkheid om volgens deze methode te werken.
Wat ook verrassend kan zijn is de combinatie van zetten/drukken en de Werkmantechniek.
Voor deze workshop geldt een minimum deelname van 4 personen.  Kosten: (3 dagdelen): € 105,00 p.p. ; 
2 dagdelen: € 70,00 p.p.
De prijs is inclusief koffie/thee, gebruik van machines, materialen en gereedschappen.
Deze workshop is ook zeer geschikt om voor 1 dagdeel te volgen. Kosten: € 40,00 p.p.

OPEN GRAFISCHE WERKPLAATS ETTEN-LEUR
In onze Grafische Werkplaats is de mogelijkheid om zelfstandig te werken met zelf gemaakt drukbeeld (denk bv. aan hout of lino) op de drukpersen. U kunt ook gebruik maken van loden en/of houten letters, die ruim voorradig zijn in ons museum. Tijdens deze “open werkplaats” kunt u gebruik maken van de grafische kennis van onze vrijwilligers.
Kosten voor het “open atelier”: € 45,00 p.p. per dagdeel.
De prijs is inclusief koffie/thee, gebruik van machines en materialen (inkt, inktmessen, kleurenwaaier) en begeleiding, exclusief papier.

HUUR GRAFISCHE WERKPLAATS
Onze  Grafische Werkplaats is te huur voor mensen, die op eigen houtje willen werken. Je kunt gebruik maken van de ruimte en de meeste drukpersen. Je zorgt zelf voor materiaal. Enige ervaring is gewenst, maar niet noodzakelijk. Indien gewenst is er professionele begeleiding.  Prijs: in overleg.

Voor meer informatie over onze workshops:
06-40494417 of  info@grafischewerkplaatsetten-leur.eu